GINOP-2.1.7-15-2016-02148

A kedvezményezett neve: Duna belsőépítészet Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „Duna 5.7 elektromos hajó prototípus fejlesztés és gyártás”

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-02148

A szerződött támogatás összege: 49 867 240 Ft

A támogatás mértéke: 61.46 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Magyarországon és Európában az elektromos hajók piaca kialakulóban van. A vásárlók kezdik felismerni, hogy az elektromos hajók azért, mert nem annyira gyorsak, mint benzines és dieseltársaik, nem tud nak olyan hátrányba kerülni, mint ahogy az „első fecskék” megjelenésekor gondolta a hajós társadalom. Az elektromos hajók mivel nem gyorsak, más élményeket nyújtanak, az évek során a gondolkodásmód megfordult és mindig van előrelépés, a népszerűsödés folyamatos. A sok apró jelet észrevéve, tapasztalva, e folyamatokat látva, ebbe a folyamatba be kívánunk kapcsolódni.

Ügyfeleinkkel történő beszélgetéseink során elkezdtük gyűjteni az információkat, majd szelektáltunk, és azt tapasztaltuk, hogy az igényelt célfunkciók 5,7m hosszba és 2,3m szélességbe beleférnek, így a projekt célja a piaci igények rendszerezését követően ebben a méretben az általunk ideálisnak tartott, többcélú, moduláris, ELEKTROMOS KABINOS HAJÓ prototípus kifejlesztése, és elkészítése. A tervezési szakaszban a formatervező mérnök, hajómérnök és a villamos mérnök összehangolt munkája eredményeként elkészül a prototípus végleges terve. A komplett tervdokumentáció alapján üzemmérnökeink feldolgozzák a hajóhoz tartozó ipari formák adatait és az üzem fizikailag legyártja az összes szükséges precíz szerszámsablonokat, melyek segítségével elkészül valamennyi hajóalkatrész. A prototípus üzemi körülmények közötti elkészültét követően megtörténik annak első vízre tétele, az üzemszerű hajózási tesztek elvégzése, a megfelelő teszt eredmények után a szükséges hatósági vizsgák és vizsgálatok lefolytatása. A sikeres vizsgálatok után a szükséges hatóságoktól a megfelelő okmányok, hatósági gyártói jelek, hajó lajstromszámok beszerzése, a prototípusra való felszerelése.

Ezt követően következhet a piacra vitel és a sorozat – szériagyártás Piackutatás, és marketing tanácsadás mellett a hajó prototípusának elkészültét követően szakkiállításon való részvétellel, média és sajtó megjelenéssel támogatjuk meg a piaci bevezetést. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.03.08.